7 Tekenen dat het tijd is voor een nieuwe website

Net als jijzelf en je bedrijf groeit als het goed is ook je website mee. Die moet up-to-date zijn. Dat is immers de uitstraling en het professionele visitekaartje van je bedrijf. Zo kan bijvoorbeeld een niet-mobielvriendelijke website anno 2021 écht niet meer. En met jaloezie naar de website van je concurrent kijken is ook niet de bedoeling. Twijfel jij weleens over je website? Maar heb je geen idee of je er nog wel even mee door kunt, of dat het nu echt tijd is voor een nieuwe? Hier lees je 7 redenen waarom een nieuwe website maken een goed idee kan zijn.

 

Je website is niet mobielvriendelijk  (responsive)

Ruim de helft van het internetverkeer is afkomstig van mobiele apparaten (smartphone, tablet) en dit zal alleen maar toenemen. Het is dus van groot belang dat je website goed werkt en leesbaar is op een computer, maar zeker ook op een mobiel en tablet. Helaas komt het vaak voor dat (oudere) websites er op een mobiel niet goed uitzien of niet leesbaar zijn.
Een goede, geoptimaliseerde website past het design automatisch aan, aan het schermformaat van de bezoeker. Zo blijft de website goed lees- en klikbaar.

 

Je website is traag

Een trage website kost je klanten, want als je website niet in een paar seconden laadt, klikken bezoekers weg. En een trage website is slecht voor je vindbaarheid op Google. Daarnaast is een snelle website ook veel gebruiksvriendelijker voor je bezoekers.

 

Je website ziet er verouderd uit en heeft niet het moderne design dat bezoekers trekt

Natuurlijk moet je website op de eerste plaats goed werken en gebruiksvriendelijk zijn voor je bezoekers. Maar een verouderde website is niet aantrekkelijk.

De website die jij 5 jaar geleden hebt gemaakt of laten maken, die is misschien al niet meer zo modern als hij toen was. Je eigen stijl is waarschijnlijk ook veranderd in de tussentijd, dus de looks en huisstijl verdienen sowieso op z’n minst een update.

Een verouderd design of onaantrekkelijke website geven een amateuristische indruk en dat wil je niet.

 

Je website levert niet de resultaten die je wilt

Vallen de bezoekersaantallen op je website tegen, of nemen bezoekers te weinig contact op? Als het goed is heb je een bepaald doel met je website: verkopen, reserveringen, contactaanvragen, etc. Maar als dat tegenvalt, denk dan eens aan een nieuwe website. Er is natuurlijk meer nodig dan alleen een website, maar het kan zijn dat je website verouderd is en niet de mogelijkheden biedt die er zijn.

 

Je vindt het lastig om je website zelf aan te passen

De aanpassingen op je website kun je uitbesteden. Maar als je het liefst zelf de teksten toevoegt, foto’s aanpast en bijvoorbeeld wilt kunnen zien hoeveel bezoekers je website hebben bezocht, dan is het wel handig als dat eenvoudig gaat. Een website welke is gemaakt met WordPress is eenvoudig aan te passen, eventueel met wat uitleg van je webdesigner.

 

Je concurrenten hebben wel een mooie nieuwe website

Ben jij enthousiast over je eigen website, en levert hij op wat je voor ogen hebt? Dan is het dan helemaal prima. Maar als jouw website niet meer goed werkt, of niet meer past bij wat je met jouw bedrijf uit wilt stralen, en je concurrenten hebben wel een moderne up-to-date website, dan is dat een nadeel voor jou.

 

Hoe is de vindbaarheid (SEO) van je website?

De vindbaarheid van je website (SEO) op websites zoals Google is erg belangrijk. De manier waarop Google beoordeelt hoe hoog je website moet worden getoond in de zoekresultaten, is de afgelopen jaren flink veranderd.

Enkele jaren geleden werden bijvoorbeeld zoveel mogelijk zoekworden in teksten gestopt, nu zijn kwalitatieve teksten veel belangrijker. Bloggen doet het erg goed bij je “score” op Google. Maar ook de snelheid van je website is nog belangrijker geworden.

 

Je bent niet meer blij met je website

En tenslotte, als je niet meer enthousiast bent over je website, dan is het uiteraard tijd om daar iets aan te doen. Je website is je online visitekaartje, het moet een online weergave zijn van jou en je bedrijf waar je mensen vol trots naar verwijst.

 

Aan de slag!

Als jij nu denkt “ik moet toch echt iets aan m’n website gaan doen” dan help ik je graag. Je kunt de gratis websitescan aanvragen om gratis een overzicht met verbeterpunten voor jouw website te ontvangen. Of bekijk hier de mogelijkheden om een nieuwe website te laten maken.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

Meer blogs

5 Voordelen van een WordPress website

5 Voordelen van een WordPress website

Waarom kiezen voor WordPress? WordPress is een Content Management System, een CMS, of te wel een programma waarmee je de inhoud van je website kunt beheren. Er zijn nog meer Content Management Systemen. Je hebt vast wel eens gehoord van Joomla, Drupal, Wix of...

JPG, PNG, Gif: wanneer welke bestandstype?

JPG, PNG, Gif: wanneer welke bestandstype?

Beter en sneller Natuurlijk wil je je foto’s in de beste kwaliteit op je website plaatsen. Maar je wilt ook dat je website niet onnodig traag wordt, door foto’s welke niet in het juiste bestandstype zijn opgeslagen en daardoor niet op de juiste manier gecomprimeerd*...