One Page Website

Wat is een One Page Website?

Een One Page Website is een website die uit 1 pagina bestaat, waar bezoekers doorheen kunnen scrollen. Dit soort websites zijn niet nieuw, maar voor bepaalde ondernemers een goede keuze, omdat er een aantal voordelen zijn.

Op een one-page website past alle noodzakelijke content (teksten, foto’s etc.) in één lange pagina waar bezoekers doorheen scrollen. Ondanks dat zo’n website uit één pagina bestaat, heeft hij toch een professionele uitstraling. Het gebruik van kwalitatief goede foto’s en teksten draagt daar aan bij.

Voor wie is een One Page Website ideaal?

Vrijwel alle ondernemingen

Een One Page Website kan ingezet worden voor vrijwel alle ondernemingen. Voor de verhuur van vakantiewoningen, maar ook voor coaches, een beatysalon, vertaalburo, of bijvoorbeeld voor een accountant.

Voor starters:

Een One Page Website kan ook ideaal zijn voor starters, die bijvoorbeeld nog weinig teksten hebben, maar wel een professionele website willen. En ook door het aantrekkelijke tarief van een One Page Website (al mogelijk vanaf € 395) is een dergelijke website extra aantrekkelijk voor starters.

Eenvoudige zakelijke website

Maar ook voor ondernemers die al langer bezig zijn, kan een One Page Website een prima oplossing zijn. Ook met weinig content (teksten en foto’s) oogt een One Page Website professioneel.

Promoties/acties

Wanneer je tijdelijk een product wilt verkopen en promoten (zoals bijvoorbeeld een cursus) dan is een One Page Website een prima oplossing. De website kan snel online staan, is overzichtelijk en budgetvriendelijk.

Voordelen van een One Page Website

Overzichtelijk

Omdat de website uit slechts één pagina bestaat, is het voor de bezoeker van je website heel overzichtelijk. Geen uitgebreid navigatiemenu, maar gewoon scrollend de website bekijken.

Geschikt voor mobiel gebruik

Veel mensen bezoeken websites met hun mobiele telefoon. Bij een One Page Website kan de bezoeker gewoon naar beneden scrollen en hoeft hij geen (lastig) menu te gebruiken.

Teksten worden beter gelezen

Te lange teksten zijn vaak niet aantrekkelijk voor de bezoeker van je website. Op een One Page Website zijn de teksten meestal korter, waardoor ze beter gelezen worden.

Liever scrollen dan klikken

De meeste mensen scrollen liever op een website dan dat ze klikken. Bij iedere pagina dat je bezoekers moeten klikken, verlies je steeds een aantal personen. Bij een One Page Website verlies je minder bezoekers, omdat ze niet op volgende pagina’s moeten klikken, alle content staat op één pagina.

Uitbreiden is mogelijk

Het is altijd mogelijk om later je One Page Website uit te breiden met meerdere pagina’s. Wil je bijvoorbeeld na een tijdje een blog beginnen, dan kan dit altijd toegevoegd worden aan je One Page Website.

Lage kosten

Een One Page Website is budgetvriendelijk: een One Page Website laten maken is al mogelijk voor € 395,-

Je website zelf eenvoudig aanpassen (of laten doen)

Zodra je hebt gekozen welk websitepakket je wilt (One Page Website, Basic Website of Maatwerk Website), en je logo, teksten en foto’s hebt aangeleverd, ga ik voor je aan de slag met het ontwerpen en bouwen van je website.

Alle websites worden gemaakt met WordPress. Hierdoor kun je straks zelf je nieuwe website eenvoudig aanpassen. Zoals het toevoegen van tekst, vervangen van afbeeldingen, etc. Na oplevering van de website ontvang je een handleiding en ik blijf uiteraard bereikbaar voor je vragen.

Wil je het aanpassen van je website uitbesteden, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt, dan kan ik dit ook van je overnemen. Hiervoor bied ik je de support mogelijkheid, hier lees je er meer over.

 

Een One Page Website is inclusief:

  • Navigatiemenu (wanneer je klik top een onderdeel in het menu, opent niet een nieuwe pagina, maar schuift de pagina naar het betreffende onderdeel op dezelfde pagina)
  • Header (meestal een foto)
  • Diverse teksten
  • Diverse foto’s
  • Contactformulier
  • Footer (voettekst, onderaan de pagina)
  • Links naar Social Media (bijvoorbeeld Facebook, Instagram of Linkedin)

Wat kost een One Page Website?

Een One Page Website is al mogelijk voor € 395 excl TVA (TVA = Franse BTW). De TVA is niet van toepassing omdat mijn onderneming een micro-enterprise is en ik geen TVA (BTW) hoef te berekenen.

Dit is inclusief de bovenstaande onderdelen zoals o.a. een header, footer en contactformulier. Wil je meer toevoegen aan je One Page Website, zoals bijvoorbeeld een extra formulier, Google-Maps kaartje of beschikbaarheidskalender? Dat kan natuurlijk ook.

Iedere website is:

Gemaakt met WordPress

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig aan te passen

Responsive Design

Je website is ook op een tablet of mobiel goed leesbaar.

SEO vriendelijk

Website wordt goed gevonden door Google

In jouw huisstijl

Jouw logo, jouw kleuren. Styling van de website die past bij jouw onderneming

Professioneel

Ontworpen en gebouwd door een professional.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Laat het me weten! Neem contact op om je vragen te bespreken.